Doslova žhavý srpnový víkend

19.08.2018 19:38

Neustávající horké počasí a sucho přináší všem výjezdovým jednotkám hasičů mnoho starostí. Výjezdová jednotka Velké Popovice - Lojovice zasahovala od pátku 17.8. do neděle 19.8. u čtyřech událostí.

V pátek dopoledne jsme byli povoláni k úniku nebezpečných látek do pivovaru ve Velkých Popovicích (foto), kde naše hasiče čekalo ostré školení se simulací úniku čpavku. Páteční večer přinesl výjezd k požáru lesa na území Řehenic - Barochova (foto).

V sobotu po obědě jsme vyráželi v rámci poplachu II. stupně k požáru travního porostu v bezprostřední blízkosti rodinných domů v Brtnici. Díky včasné reakci jsme na místo dorazili jako první a zahájili okamžitou ochranu nemovitostí a postupnou lokalizaci požáru. Ve spolupráci s dalšími jednotkami ze širokého okolí se všem podařilo požár uhasit bez vzniku výraznějších škod na majetku (foto).

Místo nedělního oběda vyjížděla naše jednotka opět do akce. Tentokrát k úniku ropných látek na komunikaci ve Velkých Popovicích. Zde jsme za pomoci sorbentu zlikvidovali skvrnu o délce cca 30-40 metrů a po dobu zásahu zajistili řízení silničního provozu (foto).

Všem kdo se nejen tento víkend do zásahů zapojil, díky!